- 30 dkg sima liszt
- pici só
- 1 egész tojás
- 1 pohár tejföl
A tetejére:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük.A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 °C-on , és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük. Ízlés szerint, bármilyen tölteléket használhatunk.
Kép forrása: Mindmegette