Tészta:
- 4 evőkanál méz
- 1 tojás
- 3 evőkanál tej
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg zsír
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 dkg liszt
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött addig főzzük, amíg pöfögni kezd. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd három cipót formálunk belőle. A kinyújtott tésztalapokat megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A mézes lapokat a krémmel megtöltjük és egy napig állni hagyjuk. Másnapra puha lesz. A tetejére olvasztott csokoládét csorgathatunk.
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.