Galuskatészta:
- 15 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- egy csipetnyi só
- 5 dl tej a főzéshez
Felfújttészta:
- 4 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- vaj és liszt a tepsihez
- porcukor meghinteni
A 2,5 dl tejet felforraljuk, hozzáadunk 2 dkg vajat, egy csipetnyi sót, majd habverő segítségével a lisztet is belekeverjük, állandóan kevergetjük a tűzön, míg az edény oldalától el nem válik, ekkor azonnal levesszük a tűzről. A még forró masszába belekeverjük a tojást és a tojássárgáját, az így kapott tésztát belisztezett deszkán hüvelykujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd ezt 3 cm hosszú darabokra vágjuk. A tésztát forrásban lévő tejbe tesszük, néhány percig főzzük, míg meg nem keményedik, ekkor szűrőkanállal kiszedjük, szitán lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
4 dkg vajat a cukor felével, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal jó habosra keverünk, majd egymás után belekeverjük a tojás sárgájákat is. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, a liszttel együtt belekeverjük a sárgájába. Ekkor az időközben kihűlt galuskákat fakanállal a masszába keverjük, kivajazott és lisztezett tepsibe töltjük, előmelegített sütőben 200°C-on 30-40 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Ezt a pompás felfújtat tálalás előtt meghintjük porcukorral, forrón tálaljuk.