A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2-3 evőkanál holland kakaópor
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsoki
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál méz
A díszítéshez:
- pörkölt mandula
A tésztához az olvadt margarint a porcukorral keverőgépbe teszem, és simára kikeverem. Ezután a tojásokat egyenként hozzáadom, jól kikeverem, és a végén a sütőporos lisztet is hozzáadom. A tésztát elfelezem, az egyik felkébe belekeverem a kakaóport. A masszákat sütőpapíros sütőlapra simítom (34 × 32 cm) úgy, hogy a tepsi egyik oldalára a sárga masszát, a másik oldalára a kakaós masszát teszem, és mivel süléskor összenőnek, a két tészta közé egy csík sütőpapírt teszek, hogy elválasszam. 170°C-os sütőben, 20-25 perc alatt készre sütöm.
Közben elkészítem a krémet. A csokoládékat gőz felett felolvasztom, majd amikor már felolvadtak, hozzáadom a tejszínt, besűrítem a csokoládét, és adok hozzá egy kanál mézet is.
Amikor a tészták kihűltek, egyforma hosszú csíkokra vágom, és a csokis krémmel összeragasztom, mégpedig úgy, hogy egy sárga tészta és egy csokis, a második sor pedig fordítva kerül rá. A tetejére is került a krémből, végül pirított mandulával megszórtam.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!