A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kispohár tejföl
- 1 dl tej
- 2, 5 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- só
- 15 dkg reszelt trappista sajt
A kenéshez:
- 1 tojás
A tetejére:
- 15 dkg trappista sajt
Előkészítés: A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.
Elkészítés: A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük, ezután vékonyra kinyújtjuk és éles késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Habroló csőre vagy fakanál nyelére csavarjuk Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 180 °C-on, körülbelül 25-30 percig sütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!