A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 3/4 evőkanál só
A töltelékhez:
- 10 dkg lángolt kolbász
- 5 dkg trappista sajt
A kenéshez:
- 1 tojássárgája
Egy kisebb tepsit kikenünk margarinnal. A lisztet, sütőport, margarint, a sót, és a tejföl felét jól összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: apró darabokra vágjuk kolbászt, a maradék tejföllel és a reszelt sajttal összekeverjük. A 30 perc elteltével a tésztát kinyújtjuk, ujjnyi vastagságú köröket szaggatunk, amiket kisodrunk picit nagyobbra. A felükre kiskanállal tölteléket teszünk, félbehajtjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Tepsiben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük.
Egyszerű, gyors süti, a tölteléket variálhatjuk, mert bármivel finom!
Molnár Tünde Krisztina receptje.