A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1,5 teáskanál só
- 7 dkg cukor
- 4 dl tej
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 0,5 dl olvasztott margarin
A sajtos töltelékhez:
- 4 cikk sajt (bármilyen)
A meggyeshez:
- 2 dl víz
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg magozott meggy
A tészta kenéséhez:
- 15 dkg margarin
A tésztát a hozzávalókból szokás szerint megdagasztjuk. 4 részre osztjuk. Gömbölyűre nyújtjuk, megkenjük a fele kihabosított margarinnal, majd rátesszük a másik tésztalapot. Összesodorjuk, 8 cikkre vágjuk.
A sajtosnál a sajtokat kettévágjuk, a cikk szélesebb felére tesszük, majd feltekerjük. A meggyesnél a lisztet a pudingporral simára keverjük, ízesítjük fahéjjal, ízlés szerint cukorral, és felfőzzük, majd kihűtjük és a meggyet hozzákeverjük. A kifliket töltjük vele.
Nekem 8 db sajtos és 8 db meggyes kiflim lett, jól megkeltek, szép nagyok lettek. 200°C-on sütöttem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!