- 50 dkg liszt
- 17 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- 2 dl tejföl
- 4 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 tojás
- 10 dkg durvára reszelt trappista sajt
A tetejére:
- 5 dkg füstölt reszelt sajt
- 1 tojássárgája
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sajt kivételével a hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd kisodorjuk és kétszer hajtogatjuk. A kisodrott tésztát a fele durvára reszelt sajttal megszórjuk, a 2. hajtogatásnál pedig a másik fele sajttal szórjuk meg. Hajtogatást 20 percenként végezzük, konyharuhával letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tésztát 2 cm vastagságúra sodorjuk, tojássárgával lekenjük, az 5 dkg füstölt reszelt sajttal megszórjuk, majd kockákra vágjuk. Fél órát a tepsiben még pihentetjük, és 180-200°C-on megsütjük. Gyors, finom és kiadós!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!