Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
Krém:
- 10 dkg margarin
- 4 kocka Medve sajt
- 1-2 evőkanál tejföl
- pici só
Tetejére:
- 12 dkg reszelt sajt
A lisztet a zsírral, a margarinnal, az élesztővel, a tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, majd egy-egy egész és lyukasztott lapot egymásra téve összeragasztunk. Kivajazott tepsiben, 180°C-on világos színűre sütjük.
A krémhez a margarint a kockasajtokkal, kevés sóval és 1-2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, majd ezzel a krémmel töltjük meg a kihűlt pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Farkasné Joó Ibolya receptje.