A tésztához
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 dkg élesztő
- 8 dkg reszelt trappista sajt
- 3 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg natúr tömlős sajt vagy 4-5 kocka Medve sajt
- só
A pogácsák beforgatásához:
- 10 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacba csomagoljuk és a hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a korongokat. Sütjük. A krém hozzávalóit kikeverjük, a kihűlt korongokat a krémmel vastagon összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtban megforgatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!