- 30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szalalkáli
- kevés tej
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 dl rum
- 10 dkg mazsola
A tetejére:
- porcukor
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljunk, és a cukorral, tojással, kevés tejjel, szalalkálival meggyúrjuk. Kikent tepsiben két 23 × 35 cm-es lapot sütünk belőle (légkeveréses sütőben 160°C, kb. 10-11 perc). Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni. A krémhez a tejben a porcukorral elkeverjük a lisztet, és sűrű péppé főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk adagolva a vajat, a rumot és a mazsolát. Hagyni kell hűlni, hogy dermedjen a krém, különben könnyen lefolyik a tésztáról. Amikor megfelelő állagúnak érezzük, a két lap közé töltjük. Hűtőbe tesszük, majd másnap porcukorral megszórjuk, és kockákra vágva tálaljuk.
Szabókiné Jung Andrea receptje.