A tésztához:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 2 dkg liszt
- kevés búzadara
A diótöltelékhez:
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál rum
A rumos mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál rum
A tésztához a 6 tojássárgáját, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojássárgáját, valamint a darált diót és a lisztet. A tepsit kikenjük margarinnal (lehet sütőpapírral is bélelni), megszórjuk búzadarával, beleöntjük az elkészített masszát és előmelegített sütőben 220°C-on aranysárgára sütjük. Miután kihűlt, félbevágjuk, és megtöltjük az alaposan elkevert diós töltelékkel. A tetejét beborítjuk a 2 evőkanál forró vízzel elkevert rumos porcukorral.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.