- 25 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- őrölt fahéj
- 5 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- csipet só
A sütéshez:
- olaj
A meghintéshez
- porcukor és kevés lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, simára dolgozzuk, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 3 fajta pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (egy kicsi egy közepes és egy nagy). Ha kiszaggattuk, 3-3 különböző lapot összerakunk úgy, hogy felül legyen a legkisebb. Összenyomjuk jól középen, és a széleket ollóval bevagdossuk, mintha rózsaszirmok volnának. Bő, kellően forró olajban sütjük. A tetejével kezdjük, majd az alját. Így szépen megnyílnak a szirmok. Szalvétára szedjük őket, megszórjuk porcukorral, és a közepükbe pöttyentünk egy-egy pici baracklekvárt.
Finom, tetszetős süti.
Valcsika receptje.