- Birsalmapép
- Citrom vagy citromsav
- Őrölt fahéj
- szegfűszeg
- Cukor vagy édesítő
- Víz
- Pici nátrium-benzonát
Birsalmát jól megmossuk a héját rajtahagyjuk. Négy felé vágjuk, magházát eltávolítjuk, és feldaraboljuk. Annyi vízbe feltesszük főni hogy éppen ellepje. Megpuhult leszűrjük (levét meghagyjuk) paradicsom passzírozón vagy robotgépen átdaráljuk. Többet készítünk mehet ugyanabba a lébe a következő adag birsalma. A pépet egy lábasba tesszük felengedjük vízzel, (mindenki annyit tesz bele amilyen sűrűre szeretné,én 2 kg péphez kb 5 liter vizet adtam), ízlés szerint beletesszük a citrom levét, vagy citromsavat, cukrot vagy édesítőt, szegfűszeget, fahéjat és kb 5-6 percig főzzük, a legvégén beletesszük a tartósítót (ebbe fél kávéskanállal tettem). Üvegekbe tesszük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Kiss Imréné receptje.