A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 10 dkg durvára vagdalt dió
- 8 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 4 csomag vaníliás cukor
- fél dl lefőzött kávé
A tetejére:
- 20 dkg szögletes keksz
- 10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjéket habbá verjük, közben minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet utoljára. Óvatosan összedolgozzuk. Egy 30 × 20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és kb. 20 percig közepes lángon sütjük (tűpróba!).
A krémhez a tejet feltesszük melegedni. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzá egy keveset a melegedő tejből, és ezzel is kikeverjük. A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe, majd szapora kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint és óvatosan eloszlatjuk benne.
A kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét a tésztára kenjük, ezután kirakjuk háztartási keksszel. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra megpuhul.
Kránicz Györgyi receptje.