- 50 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 4 tojás
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 25 dkg porcukor
- 1 liter tejföl (20 %-os)
- 2 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük. A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon körülbelül 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek! A tésztába nem kell zsiradék! A krém hozzávalóit jól kekikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből. Ízlés szerint díszíthető a sütemény (én most karamellás és csokis toppinggal díszítettem). Pár óra múlva szeletelhető is.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.