- 3 piskótalap (boltban lehet kapni 3-as csomagolásban)
- 30 dkg étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- 3 dl tejszín
- egy kevés fekete ribizli lekvár
- kakaópor (nem cukrozott)
- a díszítéshez csokiforgács
Tördeljük szét a csokit, majd tegyük egy rézüstbe. Öntsük rá a 2,5 dl tejszínt, merítsük a rézüstöt forró vízfürdőbe. Addig keverjük kézi habverővel, míg folyékony és egynemű krémet nem kapunk. Miután az üstöt kivettük a vízfürdőből, verjük tovább, míg a habverőt felemelve a krém egyben nem marad. Az egyik piskótalapot kenjük meg az imént elkészített krémmel, és egy kis lekvárt is tegyünk rá. Majd helyezzük rá a másik lapot, és ezt is kenjük meg a krémmel. Készítsünk, a 3 dl tejszínből kemény tejszínhabot, majd ezt is tegyük rá, de ne túl vastagon! Helyezzük rá az utolsó piskótalapot, majd erre szórjunk egy kis kakaóport, és a csokiforgácsot.
A krémmel vigyázzunk! Nem kell sokat rakni a piskótára, mert kifolyhat. Nagyon finom és laktató, érdemes kipróbálni!
Réka receptje.