- 1.8 l tej
- 45 dkg rizs
- 5 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 1 csipet só
- 15 dkg vaj
- 9 tojás
- ízlés szerint cukor, vagy gyümölcscukor/(kb. 20 dkg)
A rizst miután többször megmostuk, beletesszük egy lábasba és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Ha már magába szívta, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a csipetnyi sót, a reszelt citromhéját és puhára főzzük. Teljesen kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, vajjal és a vaníliás cukorral. Ezután felverjük a tojásfehérjét. Ha már kihűlt a rizs hozzáadjuk az össze dolgozott krémet, majd óvatosan a felvert habot. Margarinnal megkenjük a gáztepsit, megszórjuk zsemlemorzsával és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje. (Azért tűpróbát végezzünk a sütés vége felé). Ha kihűlt kockákra vágjuk és lekvárral, vagy csokiöntettel tálaljuk.
Mészáros Erika receptje.