- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 2 dl víz
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 5 tojássárgája
- 5 tojásfehérje kemény habja
- 4 dkg vaj
Továbbá:
- vaj a forma kikenéséhez
- morzsa a megszóráshoz
A tálaláshoz:
- meggyszósz, de lehet bármi
A tejet a vízzel összekeverjük, majd a megmosott rizst megfőzzük benne. Állandó keverés mellett főzzük meg. Ezután kihűtjük. Míg hűlt, addig a tojássárgákat a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és 1 citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mazsolát is, és beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A sütőformát jó bőven kivajazzuk, morzsával megszórjuk és a masszát beleöntjük. 200°C-ra melegített sütőben megsütjük.
A meggyszószhoz 2 evőkanál lisztet és 3 dl meggylét csomómentesre kevertem és felfőztem. Ízesítettem egy kevés fahéjjal és szegfűszeggel, valamint cukorral. Hígabbra főzött pudinggal, csokoládéöntettel is tálalhatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!