- 30-35 dkg rizs
- 5 dl víz
- 5 dl tej
- 10 dkg olvasztott margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor (ízlés szerint)
- 5 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- mazsola ízlés szerint (én most nem tettem bele)
A rizst kb. 20 percre beáztatom, majd a fél liter vízzel elkezdem főzni, amihez adok egy kis sót is. Mikor a víz elfőtt, a fél liter hideg tejet ráöntöm és fedő alatt, többszöri kevergetéssel puhára főzöm. Belekeverem a margarint vagy a vajat, majd hagyom kihűlni.
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a kétféle cukorral habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét, aki szereti, mazsolát is tehet bele. Belekeverem a kihűlt rizsbe. A tojások habját keményre felverem és gyengéden a masszába forgatom. Egy jénai tálat kivajazok, zsemlemorzsával meghintem és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Mericsné Marika receptje.