A tésztához:
- 7 tojássárgája
- 2 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vegyszermentes reszelt citromhéj
A bevonáshoz:
- 20 dkg tortabevonó csokoládé
A krémhez:
- 6 dl tejszín
- 7 dkg porcukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dkg zselatin
A tálaláshoz:
- tejszínhab (de el is maradhat)
A sütéshez:
- 35 × 32 cm-es tepsi
- szilikonos sütőpapír
Felvert tésztát készítünk a tojássárgája, tojás, liszt, cukor, vaj, kakaópor és a citromhéj felhasználásával. 180°C-ra előmelegítjük a sütőnket. Tepsibe öntjük a kevert tésztát, és megsütjük. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk. A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A krémhez a zselatint kb. fél dl langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd a zselatinnal összekeverjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük, és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük. Az így elkészült tölteléket alsó lapra halmozzuk, vízbe mártott késsel elsimítjuk, majd a csokoládés lappal befedjük. Hűtőben jól kifagyasztjuk, majd kocka alakúra vágjuk. 1 dl tejszínhabbal és csokoládéval díszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!