Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
A 4 tojásfehérjét 2 kanál porcukorral kemény habbá verem, majd a 4 tojássárgáját 2 kanál porcukorral habosra keverem. A 3 kanál lisztet 1 kanál kakaóporral és fél csomag sütőporral összedolgozom, majd az egészet habosra keverem a tojásokkal. Két adagot készítek ugyanígy, és mindkét lapot megsütöm.
Krém:
- 2 tábla (2 × 90 g) Boci étcsokoládé
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 liter habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin
A 2 csokit 2-3 kanál porcukorral gőz fölött felolvasztom. Az 1 liter tejszínt két csomag vaníliás cukorral kemény habbá verem, majd lassan, óvatosan a tejszínhez keverem a kissé meghűlt csokoládét. Zselatint keverek bele, amelyet a tasakon olvasható leírás szerint készítettem el, majd az így elkészült krémmel megtöltöm a piskótalapokat. Tetejére olvasztott étcsokoládét simítok.
Molnár Andrea receptje.