Tészta:
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál liszt
- 10 evőkanál víz
- 10 evőkanál cukor
Töltelék:
- 1/2 liter tejszín
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag zselatin
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
- 5 dkg margarin
Két tésztalapot sütök úgy, hogy az elkészítéshez megfelezem a tészta hozzávalóit. 3 tojásfehérjét kemény habbá verek, a sárgáját kikeverem 5 evőkanál cukorral, 5 evőkanál vízzel, és hozzáadom 3 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor, és 2 evőkanál kakaó keverékét, végül beleforgatom a tojásfehérje keményre vert habját. Ezt megsütöm, és készítek még egy ugyanilyen tésztalapot.
A tortabevonót gőz fölött 5 dkg margarinnal elkeverem, és amikor szép sima, az egyik tésztalapot bevonom vele, majd félreteszem, hogy teljesen kihűljön. Ez lesz a sütemény teteje.
A zselatint a szokott módon elkészítem. A tejszínt kemény habbá verem, apránként hozzáadom a porcukrot és a kakaót, végül a langyosra hűlt zselatint is belekeverem. A masszát rásimítom a tésztalapra, a csokival bevont tésztalapot egyforma kockákra vágom, és szépen sorban a krémre rakom. Fogyasztás előtt hűtőbe teszem kis időre.
Nagyon finom!
Dancsi Ildikó receptje.