Piskóta:
- 6 tojás
- 12 dkg porckor
- 14 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál víz
Krém:
- 25 dkg túró (lehetőleg minél simább túró)
- 10 dkg cukor
- 10 dkg fehércsokoládé
- 3 dl cukrászhab (Hulala, Meggle)
- 20 g zselatin
- I zacskó Oetkeres portejszín
- 1 csomag fixáló
- 25 dkg ribizli (én fagyasztottat használtam amit előre hagytam kiolvadni)
- tej (a tejszín elkészítéséhez)
A piskóta hozzávalókból sütök egy piskótalapot sütőpapírral kibélelt 30 x 40 centiméteres tepsiben. A megsült piskótalapról leszedem a sütőpapírt és hosszában elmetélem három egyforma csíkra.
A cukrászhabot, cukrot és a fehércsokit álandó kevergetéssel hagyom felmelegedni, nem kell hogy forrjon csak olvadjon el a csoki, majd hagyom kihűlni és egy órára berakom hűtőbe. Túróhoz hozzáöntöm a lehűlt csoki-tejszín keveréket és habosra keverem, majd hozzáadom a előre megáztatott zselatint ami besűrűsíti a krémet. A ribizlit (lehet más gyümölcs is pl. málna) már csak egy fakanállal keverem a krémbe és már töltöm is a piskóta csíkokat.
Kivülről az egészet bekenem a portejszínhabbal és tetszés szerint díszítem. Beteszem 1-2 órára a hűtőbe majd szeletelem. Nekem 18-20 szép magas szelett lett a finom sütiből.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!