- 1/2 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 32 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 6 egész tojás
- 5 dl tejföl
- 6 dkg porcukor
- pici só
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A 20 dkg lisztből, a tojássárgájával, a puha vajjal, csipet sóval és a megkelt élesztővel tésztát készítünk, amelyet ujjnyi vastagra kinyújtunk, és 20 × 30 cm-es vajazott, lisztezett tepsibe helyezünk. A tésztát 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. A tejfölt a porcukorral, a 6 tojássárgájával, 12 dkg liszttel és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel összekeverjük. Rásimítjuk az elősütött tésztára, és 140°C-os sütőben további 55-60 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.
Olcsó és nagyon finom süti!
Szegedi Sándorné receptje.