Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 1 kg alma reszelve, párolva
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 3-4 evőkanál lekvár
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, sütőport, citromhéjat, majd 1 órán át hidegen pihentetjük. Közben a töltelékhez az almát megpároljuk. A tészta kb. 2/3 részét kivajazott (25 × 39 cm-es) tepsibe reszeljük. Erre rakjuk a párolt almát, lekvárral lecsepegtetjük, elsimítjuk rajta. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a diót, és ezt kenjük a tetejére. Ráreszeljük a maradék tésztát, és világosra sütjük.
Alma helyett más gyümölccsel is készíthető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!