A tésztához:
- 6 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál bor
- 17 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 6 tojásfehérje
A töltelékhez:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
A 6 tojássárgáját 15 dkg porcukorral jól kikeverjük, közben hozzáadjuk az ecetet, a bort, a lisztet, a sütőpor, a kakaót és tojások felvert habját. A tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Amíg hűl a tölteléket elkészítjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral, a kristálycukorral, a liszttel és a tejjel sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a jól kihabosított vajat. Az így elkészült krémet rásimítjuk a kihűlt tésztára, és ennek a tetejére kerül a hab, amihez gőz fölött felverjük a 6 tojásfehérjét a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor kihűlt, nyomózsák segítségével rátesszük a krémre.
Karácsondi Erzsébet receptje.