Tészta:
- 25 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
1. krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2,5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
2. krém:
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 4 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
Az alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrunk, és 3 részre osztjuk. Egyenként megsütjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.
1. krém: A tejben a lisztet elkeverjük, sűrűre főzzük, és ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinnal kikevert kakaót és a porcukrot. Az egészet simára elkeverjük.
2. krém: A pudingot a szokott módon megfőzzük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a margarint.
Az első lapot tálcára helyezzük, megkenjük az első krémmel, rátesszük a következő lapot, azt a második krémmel kenjük meg, a harmadik lappal pedig befedjük. Én csokimázzal szoktam bevonni, de ha porcukorral megszórjuk, úgy is nagyon finom. Kockákra vágva tálaljuk.
Dancsi Ildikó receptje.