- 2,5 dl cukor
- 4 tojás
- 3 dl olaj
- 5 dl reszelt sárgarépa
- 5 dl liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál fahéj
Krém:
- 1 doboz Philadelphia krémsajt
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 10 dkg vaj (nem margarin)
- 2 dl porcukor
A cukrot, tojásokat, olajat összekeverem. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, elkeverem, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. 180°C-os sütőben kb 45-60 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg. A krém hozzávalóit összekeverem és a már kihűlt süteményre simítom.
Szepyke receptje.