Tészta:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 25 dkg durumliszt vagy fehér tönkölyliszt
- 15 dkg nádporcukor
- 8 dkg margarin
- 5 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 dl tej
- 1 citrom lereszelt héja
Máz:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg nádporcukor
- 10 evőkanál kakaó
- 3 dl tej
- 25 dkg kókuszreszelék
A tésztához való cukrot, margarint, mézet, vaníliás cukrot és citromhéjat simára keverjük, majd a sütőporos lisztet a tejjel felváltva hozzáadjuk. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és 200°C-on kb. 25 percig sütjük. A mázhoz való margarint, tejet, cukrot és kakaót felfőzzük, és simára keverjük. Ha a piskóta kihűlt, kockára vágjuk, és a forró mázba mártjuk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Barna nádcukorral a legfinomabb.
Molnár Éva receptje.