- 450 g rebarbara
- 75 g barna cukor
- felvert tejszínhab
- lágy vaníliapuding
Vágjuk a megtisztított rebarbarát egy centis darabokra, és jól mossuk át. Töltsük egy nyeles serpenyőbe, öntsük rá a cukrot, és alacsony hőfokon pároljuk kb. 10 percig. Tegyük félre hűlni. Egy finom lyukú szűrőn passzírozzuk ki belőle a levet, így egy jó sűrű pépet kapunk.
A poharakba való töltés előtt használjunk a gyümölcspépből és a megfőtt, kihűtött vaníliás pudingból egyenlő mennyiséget. Először finoman keverjük össze a gyümölcsöt a pudinggal, majd gyengéden forgassuk bele a felvert tejszínhabot.
Tegyük tálalásig hűtőbe, és mézzel csorgatva kínáljuk.
Ezt a desszertet bármilyen más gyümölcsből is elkészíthető, például meg lehet próbálni szederből vagy almából is. Bármilyen más befőtt, vagy párolt gyümölcs is illik hozzá, például őszibarack vagy aszalt szilva, de ha egzotikus ízekre vágysz, készítsd el mangóból!