- 1 liter tej
- cukor (ízlés szerint)
- kb. 6-8-10 evőkanál búzadara (annyi, amitől nagyon sűrű tejbegrízt kapunk)
A panírozáshoz:
- tojás (só nélkül)
- liszt
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- olaj
A szóráshoz, tálaláshoz:
- fahéjas cukor, vagy lekvár
A tejbe belefőzzük a grízt és a cukrot. Jó keményre kell főzni, majd formába öntjük. Én lapos műanyag edénybe tettem, de jó az őzgerinc, vagy bármilyen más forma is. Ezután pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Ha kész, kiborítjuk a formából, majd felszeleteljük olyan darabokra, amilyeneket sütni szeretnénk. Ugyanúgy panírozzuk, mint a húst, csak nem teszünk sót a tojásba. Végül kisütjük forró olajban, épp csak annyi ideig, míg egy kis színt kap a prézli. Tálaláskor megszórjuk fahéjas cukorral.
Farkas Zsuzsanna receptje.