- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2-3 dl tej
- 1 tojás
- 1 evőkanál margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3-4 db alma meghámozva, magháza eltávolítva
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 8 evőkanál cukor
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, annak az alját vékonyan kivajazzuk, majd rétegesen kirakjuk vékonyra szeletelt almával. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a kevert tésztát, és az almára simítjuk. Közepes tűznél tűpróbáig sütjük. Mindeközben megfőzzük a vaníliakrémet.
A kisült tésztát ráborítjuk egy alufóliára úgy, hogy az alma maradjon felül. Erre rásimítjuk a krémet még forrón, majd hagyjuk kihűlni. A tetejére díszítésként szórhatunk kakaóport.
Jó étvágyat!
Szabókiné Jung Andrea receptje.