Fehér tészta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom leve
Barna tészta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 10 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3-3,5 dl tej
- 25 dkg margarin
A fehér tésztához a tojás fehérjét habbá verjük, a művelet vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, és óvatosan a tojáshabba keverjük a citromlével együtt. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, a masszát beleöntjük, és előmelegített sütőben 165°C-on 15 perc alatt készre sütjük.
A barna tészta hasonlóan készül, a tojáshabba keverjük a többi alapanyagot, melyeket előzőleg összekevertünk.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a pudingport, a tejet, majd sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, kikeverjük a puha margarinnal. A kókuszos tésztára simítjuk a krém 2/3 részét, erre jön a barna tészta, majd a maradék krém. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
Boribonka receptje.