- 6 tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 17 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 csomag étkezési zselatin
- 2 kis poharas tejföl
- 2 dl málnaszörp
Sütés nélkül készül, 4 különböző színű lapban.
1. lap: 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot, 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk, majd hozzáadjuk a kakaót is. Másfél dl vízben 2 evőkanál zselatint tűzön simára keverve felmelegítünk, de nem szabad felforralni. Ezt hozzáadjuk az előző masszához, végül a habbá vert fehérjével is elkeverjük. Egy közepes méretű tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a masszát és hűtőbe tesszük dermedni.
2. lap: Ugyanúgy készül mint az első, csak kakaó nélkül. Ha megszilárdult az első lapunk, akkor ráöntjük ezt a masszát, és visszatesszük a hűtőbe.
3. lap: 2 pohár tejfölt, 7 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk. Másfél dl vízben 2 evőkanál zselatint tűzön simára keverve ismét felmelegítünk, hozzáadjuk a tejfölös masszához, majd ráöntjük a megszilárdult második lapra.
4. lap: 2 dl málnaszörpöt összekeverünk a fenti módon ismételten elkészített zselatinos vízzel, majd óvatosan ráöntjük a megszilárdult harmadik lapra. Hűtőben tároljuk. Teljes megszilárdulás után radír nagyságú darabokra szeleteljük.
Könnyű, mutatós desszert, a gyerekek kedvence, mert hasonlít a gumicukorhoz.
Kelemen Erika receptje.