- 8 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília aroma vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 citrom reszelt héja
- aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük, majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket, vaníliát, citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg) fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk, beleöntjük a masszát és 170°C-on, körülbeül 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni, majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.
Kiss Imréné receptje.