- 50 dkg szögletes háztartási keksz
- 1 csomag rumpuncs pudingpor
- 1 csomag csokoládé pudingpor
- 25 dkg margarin
- 7 dl tej (2 × 3 dl + 1 dl az áztatáshoz)
- 1 evőkanál méz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A kétféle pudingport külön 3-3 dl tejben, 2-2 evőkanál cukorral megfőzzük. A margarint habosra kikeverjük a porcukorral, és elfelezzük. Az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudinghoz keverjük. Egy tepsibe lerakunk egy sor kekszet, amit előtte mézzel elkevert langyos tejbe mártogattunk. Erre kenjük (még melegen) a csokis krémet, újabb sor beáztatott keksz következik, rákenjük a puncsos krémet, majd újabb sor tejes-mézes megmártott keksz, és végül bevonjuk csokimázzal.
Készítsük el előző nap, hogy egy éjszakát hűtőben pihenjen.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.