Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál víz
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 rumaroma
- 3 evőkanál baracklekvár
- tortadara
A tésztához tojásokat a vízzel, cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és zsírozott, lisztezett nagy gáztepsiben megsütjük. Ha kihűl, az alábbi krémet kenjük rá: A pudingot a tojással, liszttel összekeverve megfőzzük a tejben, kihűtjük. A margarint a cukorral, rumaromával habosra keverjük, majd belekeverjük a lekvárt, végül a kihűtött lisztes pudingot. Tetejére tortadarát szórunk, de megteszi maradék csokinyuszi-reszelék is.
Majorcsik Melinda receptje.