Tegnap elővettem a süteményes füzetemet, amiben még a blogírás előtti receptek vannak. Itt találtam rá anyukám receptjei között erre a finomságra.Lisztmentes, mert a liszt pudingporral van helyettesítve. Remélem rátalálnak majd a receptre olyan emberek is akik nem ehetnek búzalisztet.
- 4 nagy tojás
- 13 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 csomag puncs ízű pudingpor
Krém:
- 3-4 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 16 dkg margarin vagy vaj
- 13 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és az átszitált porcukorból habot verek, de most nem kell nagyon keménynek lennie. A tojássárgáját egyenként hozzákeverem. A sütőport hozzáadom a pudingporhoz és együtt belekeverem a tojáshabhoz. Én most ezt is géppel kevertem hozzá nem fakanállal. A 20 cm x 30 centiméteres tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem és beleöntöttem masszát. A gázsütőt 5-ös fokozaton előmelegítettem és 25 perc alatt megsütöttem.Sütés után rácsra tettem és hagytam kihűlni. A krémhez először elkészítettem a pudingot. A tejben csomómentesre kevertem a pudingport és sűrűre főztem. A vajat a porcukorral és a vanília aromával együtt sima állagúra kevertem.Amikor kihűlt a puding akkor géppel összekevertem a vajas krémmel. A piskótát ketté vágtam.Az alsó lapra rákentem a krémet. A felső lapot rátettem és egy kicsit megnyomkodtam, hogy a krém elterüljön alatta.Másnap felszeleteltem, porcukorral megszórtam a tetejét és csokiszívvel díszítettem.Nagyon szépen szeletelhető sütemény, és ami nem elhanyagolható, hogy nagyon finom!
Mezőné Piroska receptje.
Sok-sok csodálatos receptet olvashattok még Piroska konyhájában , keressétek fel bátran!