Tészta:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 50 ml olaj
- 100 ml víz
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
Krém:
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 7 evőkanál cukor
- 8 dl tej
Tejfölös réteg:
- 2 db nagy pohár tejföl
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatin
- 1, 5 dl víz
A tojások sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, a vizet. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Egyneművé kavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A massza felét egy 23 x 34 cm-es formába simítjuk, a másik felében elkeverjük a kakaóport, majd ezt a sárga masszára öntjük. A pudingokat a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. Teáskanállal kis kupacokat teszünk a tésztára belőle. 180 °C-os sütőben, 30 percig sütjük. A tejfölöket elkeverjük a porcukorral. A zselatint felforraljuk a vízben, majd mikor kihűlt langyosra, hozzáadjuk a tejfölhöz. A masszát a kihűlt tésztára öntjük és hűtőszekrénybe tesszük. Dermedés után, szépen szeletelhető.
Minczérné Piroska receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!