Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg sütőmargarin
- 1 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- tej és sütőlekvár a tészta lekenéséhez (kb. 3-4 evőkanál)
Töltelék:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojássárgája
- 70 dkg túró
- ízlés szerint cukor
- 3 tojásfehérje habbá verve
Vaníliakrém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- cukor
- tej
A tésztához valókat összegyúrjuk úgy, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, majd a harmadát félretesszük. A maradék tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyújtjuk. A tésztára rétegezzük a sütőlekvárt úgy, hogy az egész tésztát belepje. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, utoljára forgatjuk bele a tojások keményre felvert habját. Ezt a túrós krémet a tésztára kenjük. Megfőzünk egy csomag vaníliás pudingot fél liter tejjel és cukorral (utasítás szerint), és még melegen a túrókrémre öntjük. Végül a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.