Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
- 25 dkg margarin
Töltelék:
- 1 kg alma
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg cukor
- 7,5 dl víz
A tésztához jól összedolgozzuk a margarint, a cukrot, a tojást, a sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet. Hozzáöntünk annyi tejet, hogy jól gyúrható legyen. A töltelékhez meghámozzuk az almát, vékony szeletekre vágjuk, majd megpároljuk 5 dl vízben. Közben elkeverjük a pudingport 2,5 dl vízzel, majd hozzáöntjük a forró almapéphez és összeforraljuk az egészet. Kettéosztjuk a tésztát: az egyik felét kinyújtjuk, és egy kizsírozott, lisztezett tepsibe terítjük. Megszurkáljuk, és rákanalazzuk a még forró almás tölteléket. Betakarjuk a tészta másik felével, megszurkáljuk ezt is, megkenjük tojással és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Egri Diána receptje.