Tészta:
- 20 dkg zsír
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg élesztő
- kevés tej és cukor
- kb. 45 dkg liszt
Töltelék:
- 1 kg magozott meggy
- kevés cukor
- 1-1 csomag vaníliás és epres pudingpor
- 1 liter tej
- ízlés szerint cukor
A tésztához a zsírt, a tojásokat, a cukrot és a tejföl elkevertem, majd hozzáadtam a sütőport és a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, végül annyi lisztet, amit felvesz. Könnyen nyújtható tészta legyen. Kétfelé osztottam, kinyújtottam, majd kikent, lisztezett nagy gáztepsibe fektettem az alsó lapot. Erre jött kb. 1 kg magozott, kicsavart meggy, aminek a tetejét megcukroztam egy kicsit. Ezután a lap kellett volna, de a meggy kevésnek bizonyult a nagy tepsihez, így megfőztem a két pudingot a leírtak szerint, majd rásimítottam a meggy tetejére. Erre jött a másik lap. Megszurkáltam és 180°C-on világosbarnára sütöttem.
Nagyon finom lett!
Csenki Renáta receptje.