- 30-40 dkg körüli szikkadt kakaós kalács
Öntet:
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 2 teáskanál darált mogyoró
A pudingport a cukorral, tejjel felfőztem. A kalácsot vékony szeletekre vágtam. A 25×11 cm-es kalács formát sütőpapírral kibéleltem, az aljára raktam egy sor kalácsot. A meleg puding 1/3 részével leöntöttem úgy, hogy a résekbe is kerüljön. Még egy sor kalács következett, puding, majd kalács szeletek és a megmaradt puding. 200 °C-ra előmelegítettem a sütőt. 20 percig sütöttem. Kivettem a sütőből, a formában hagytam kihűlni. Ezután a széleit körbe vágtam, hogy könnyen kitudjam borítani. Egy tálcára fordítottam, a papírt lehúztam róla, majd olvasztott csokoládéval leöntöttem. Darált mogyoróval megszórtam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!