Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
- annyi tej, amennyit felvesz (de szerintem elég a margarin és a tojás nedvességtartalma)
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma
- 30 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- kevés tej – amivel a pudingot csomómentesre kikeverjük
- víz – ami ellepi az almát
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lágy rétestésztát kapunk, és amíg a krém elkészül, hűtőbe tesszük. Az almát fél liter vízzel feltesszük főni, épp csak hogy ellepje. Mikor jól elfőtte a levét, belekeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. A tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, rárakjuk az almapépet, és beterítjük a másik lappal. A tetejét kicsit megszurkáljuk, mint az almás sütiknek szokás. Tűpróbáig szoktam sütni.
Legfinomabb másnap szeletelve, jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagy Jánosné Erika receptje.
Kép forrása: Recepti kolaci