- 30 dkg kukoricadara
- 1 liter tej
- 10 evőkanál cukor (lehet kevesebb is)
- 1 tojás
- 1 csomag porélesztő
- 5 dkg vaj
Most megfőztem a tejben a kukoricadarát, de a legtöbbször csak forrázni szoktam, és úgy hagyom állni egy picit. Belekevertem a cukrot, a vajat, majd hagytam langyosra hűlni. Ekkor hozzáadtam az élesztőt és a tojást. Jól elkevertem. Kivajazott tűzálló tálba öntöttem, majd 180°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem. Amikor kivesszük, még lágynak érezhetjük, de mikor kihűl, pont jó lesz.
Ízlés szerint lehet gazdagítani mazsolával, bármilyen gyümölcsökkel, vaníliával, fahéjjal, kakaóporral, lekvárral, illetve kevesebb cukorral készítve, szörppel is megöntözhetjük tálalás előtt.
Zombori Andi receptje.