Tészta:
- 4 tojás
- 1/2 dl olaj
- 5 evőkanál cukor
- 6 dkg sütőpor
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó por
Krém:
- 500 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 500 ml tejszínhab (33%-os)
- 2 csomag zselatin
- porcukor
És még:
- profiterol tetszőleges mennyiségben
A tészta hozzávalóiból egy kakaós piskótát sütünk 180 °C-on, 15-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd teljesen hidegre hagyjuk hűlni. Mikor kihűlt, akkor kézi mixerrel kemény habot készítünk belőle és hozzákeverjük a mascarponéhoz. Ahhoz, hogy szilárd legyen, két csomag zselatint beáztatunk és porcukorral keverjük. A kihűlt piskóta lapra kenjük az így elkészült krém egy részét, majd rárakjuk a profiterolt, és ismét a krém. Egy éjszaka hagyjuk összeállni a süteményt.
Beatá Cerneschi receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!