A tésztához:
- 5 tojás
- fél dl olaj
- 5 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A tojások sárgáját gőz felett 10 dkg cukorral sűrűségig keverjük. Ekkor levesszük a gőzről és hozzáadjuk az olvasztott margarint, az olajat, ezzel még egy kicsit verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A tojások felvert habját, amit a maradék
cukorral keményre vertünk – óvatosan beleforgatjuk, majd sütőpapíros sütőlapra simítva 180°C-on kb. 25-30 percig sütjük. Kihűlés után a papírt lehúzzuk róla.
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor a tejbe
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 3 evőkanál cukor a tojásfehérjébe
A pudingot a tojássárgájával együtt a szokásos módon felfőzzük a tejben, a cukorral. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a cukorral, majd amikor a puding elkészült, még melegen hozzáadjuk a tojáshabot. Ezt a masszát a tésztára kenjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A habhoz:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 4 dkg porcukor
A habot felverjük, hozzáadjuk a fixálót és a porcukrot, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk, végül kakaópöttyökkel díszítjük.
Domján Mária receptje.