Tészta:
- 1/2 kg liszt
- 1 margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál tej
- 1 dkg élesztő
Krém:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 8 evőkanál kristály cukor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
Tetejére:
- tortabevonó
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport és a 3 kanál tejben megkelesztett élesztőt, a cukrot, tojást, ezt jól kidolgozzuk, és 4 részre osztjuk. Fél órát pihentetjük, utána kikent, lisztezett tepsiben világosra sütjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 8 evőkanál kristálycukrot világosra pirítunk és ráöntjük a 3 dl tejet. Ezzel felfőzzük, majd a tűzről levesszük, és 3 dl tejet 6 evő kanál liszttel jól elkeverünk, amit az előzőleg megfőzött karamellás tejjel jól elkeverünk, és krémmé főzzük, majd kihűlés után hozzáadjuk a margarinos masszát.
Jól összekeverjük és ezzel töltjük meg a hideg lapokat. A tetejét felmelegített csokoládéval össze-vissza csurgatjuk.
Bné receptje.