A sárga laphoz:
- 10 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
- 15 evőkanál víz
- 35 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
A középső laphoz:
- 10 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg darabokra vágott csokoládé
- 10 dkg zselés cukorka apróbbra vágva
- 10 dkg dió apróbbra vágva
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé + 1 evőkanál olaj
- 10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj
A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben (28 × 34 cm) 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Egyben is megsüthetjük, akkor majd az összeállításnál kettévágjuk.
A középső tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, végül a darabos csokit és a színes zselés cukorkát is. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, sűrű krémmé felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.
A tészta összeállítása: sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap. A tetejét a kétszínű csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk és a barna csokoládéba „fésülgetjük”.
A receptet Orbán Rozália Erdélyi konyhájából hoztam. Köszönöm Rozika a nagyon finom, mutatós süteményt. Szeretettel ajánlom másoknak is. Nagyon kiadós, sok fő megkóstolhatja.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!